Hither Green Garden After

HITHER GREEN

Before

After renovating the house, the back garden had become a dumping ground for the builder’s rubble.  My clients needed to replace the grass overshadowed by a neighbour’s oak tree.  They needed an entertaining space with some privacy to feel like an extension of their kitchen.


After

A Corten steel fence was erected at the rear against which multi-stemmed birch trees were planted.  Privacy was gained by erecting new yellow stock brick walling and cedar trellis.  The fixed seating was created in the sunniest part of the garden on Jura Beige limestone and resin bound gravel giving them a large entertaining area.   Narrow

borders were filled with bee and butterfly friendly plants to help soften the hard landscaping.

Before and After

The garden before

The garden before

The garden before

Work commencing with Diggins Landscapes

Working in small spaces

Paving goes down

Hard landscaping complete

Completing the planting and lighting

The finished garden

The finished garden

Cedar baton trellis

A beautiful peony

Great detailing with a recessed manhole cover

Lighting in the garden

Corten steel panels picking up bronze tones in cedar

Silver birch shadows on corten steel panels

White Silver birch stems against rusting corten steel panels

Hither Green in winter