Choumert Road Main Garden Design

NUNHEAD

Before

Although the house had been newly renovated the garden was dark and visible from the nearby houses.  A narrow walkway lead to an unusual-shaped, overlooked courtyard with tired lawns and shingle.


After

The path was re-routed to help create a larger relaxing space. A lighter tone of paving was recommended with hidden lighting to help enhance the space. Pleached Photinia trees were used to create privacy.  The planting was bee and butterfly friendly and packed full of continuous colour.

Before and After

The garden before

The garden before

The path to the house was impractical for a child's buggy

The finished garden

The finished garden

The new pathway

The new pathway

The new garden at night

Amelanchier casting beautiful shadows on the walls