B27B2555-0282-4446-A522-1ADA54318DD6.jpe

PUTNEY

Before

This was a high-maintenance garden which was under-utilised due to rotten decking and grass that had seen better days.  My client needed an outdoor space to enjoy and entertain with minimal maintenance.  As the garden was on a slope, meticulous planning was required to maximise the space. 

After

A dining terrace was designed with wide access steps up through the garden, with a modern steel pergola providing greater privacy. The in-built sound system and ambient lighting created the perfect evening entertaining space.

Combining an artificial lawn and green wall with shade tolerant planting softened the overall design.  

Before and After

The garden before

The garden before

The existing decking prior to work

The build

The view from the balcony

The view from the basement

The finished garden

The completed garden looking back at the house

The shade tolerant planting under the existing apple tree